Projecten

Af en toe doen we verslag van projecten. Graag maken wij u deelgenoot van een aantal door ons uitgevoerde projecten. Van sommige projecten hebben we ook recensies ontvangen. Die leest u onder ons (foto)verslag van het project.

Momenteel kom ik niet toe aan het toevoegen van de recent uitgevoerde projecten vanwege de enorm volle planning. Na de zomer hoop ik de projecten van 2021 toe te gaan voegen aan deze pagina.

Veel plezier bij het bekijken van de eerdere projecten hieronder…

18 december 2020

Vandaag de laatste hand gelegd aan een door de klant zelf ontworpen tuin. Het is een prachtige rustieke landelijke tuin geworden met veel gazon, mooie planten en unieke vormgeving. In de hoek met boomschors komen nog moestuinbakken en een plantenkas. Ook een pergola staat nog op het wensenlijstje.

Referentie

We hebben het hele traject met Corjan, van eerste kennismaking tot oplevering van de tuin, als heel prettig ervaren. Corjan heeft creatieve ideeën, is heel flexibel en levert super mooi werk af. Er was open communicatie en wij hebben ook ervaren dat er altijd ruimte is om toch nog iets aan te passen of te veranderen. De tuin is prachtig geworden en we zijn heel benieuwd hoe de tuin er in het voorjaar bijstaat!

16 oktober 2020

Afgelopen weken hebben we een achtertuin en een voortuin aangelegd in Hellevoetsluis. Het zijn tuinen geworden met een vloeiend lijnenspel. Door beperkte hoeveelheid bestrating hebben we er een mooie groene oase van kunnen maken, met lekker veel fruit. In de achtertuin hebben we drie fruitbomen gepoot, waarvan twee platte perzikken en één kersenboom, daarnaast nog rode druiven, in de voortuin hebben we twee appelbomen gepoot.
 
Normaal leggen wij geen kunstgras, maar voor de functionaliteit toch in deze tuin een stukje ‘kunstgroen’ verwerkt. In de zomer staat er een jacuzzi, waardoor echt gras niet echt een optie was.
 
Referentie

nog geen referentie ontvangen

7 augustus 2020

Vandaag een romantisch achtertuintje in Stellendam aangekleed met planten. Het gazon wordt begin september gelegd als de warmtepomp unit waterpas gesteld is.

Een leuk tuintje is het geworden met een ‘druivenboog’, pruimenbomen en natuurlijk een rijke variatie aan bloeiende en nectarrijke planten.

Referentie

Onze nieuwbouw achtertuin is de helft kleiner dan onze oude tuin en heeft aan beide zijden dichte schuttingen, maar toch wilden we een gevoel van ruimte houden. Onze oude tuin was wat rommelig geworden, maar trok wel veel vogels, insecten en af en toe een egel aan, ook dat wilden we terug. En een fruitboompje, en plek om buiten te zitten, en een mini vijvertje, en een uitstraling passend bij het huis, en de tuin moet makkelijk te onderhouden zijn, en… Het is Corjan gelukt om al die wensen in het ontwerp in te passen.

Tijdens de aanleg is hij heel flexibel, komt hij zelf alsnog met andere ideeën (als de kleur van de tegels toch minder goed bij de kleur van het huis blijkt te passen) of als wij vinden dat de loop van het pad toch niet helemaal logisch aansluit op het terras, gaan de klinkers er gewoon weer uit. Maar laat Corjan verder zo veel mogelijk zijn eigen ding doen, het resultaat mag er zijn.

Bij ons herenhuis vonden wij een formele voortuin passen, althans vanaf de straatzijde gezien. Daarentegen mocht de binnenzijde best informeel en insecten minnend zijn. Er was een paar keer overleg voor nodig en er moest worden afgestemd met de buren omdat we de straatzijde ongeveer gelijk wilden houden, maar het is gelukt. Een lage haag van japanse hulst met leilindes. Aan de binnenkant mocht Corjan zijn gang gaan, maar was er altijd gelegenheid voor overleg als we onze twijfels hadden.

Deze manier van werken is ons prima bevallen. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat en hebben al de nodige complimenten van buren in ontvangst kunnen nemen.

17 juli 2020

Vandaag leggen we de laatste hand aan deze romantisch vormgegeven tuin in Hellevoetsluis, ronde vormen, gevarieerde beplanting. Ook ‘s avonds valt er nog iets te beleven in de tuin, want er is ook flink geïnvesteerd in de belichting van de tuin.

Referentie

Wij zijn zeer tevreden met het proces van het tot stand komen van onze tuin en helemaal met het eindresultaat. Corjan heeft leuke ideeën en als je iets later wilt aanpassen is dat na overleg geen probleem. We raden hem zeker aan!

We hebben de aanleg van onze tuin als prettig ervaren. De tuin is tot stand gekomen gedurende het proces. Aanpassingen later zijn na overleg geen probleem. Zijn offertes zijn helder. Wij houden van de ideeën die horen bij een natuurtuin en zijn dus ook heel tevreden met het eindresultaat. 

 

16 juni 2020

Vandaag hebben we de laatste hand gelegd aan een voortuin van een nieuwbouwwoning in Stellendam. Samen met de buren hebben we mooie leilindes aangeplant en hebben we de voorzijde aangekleed met een ilex haagje. Verder een heel eigen inkleding van de tuin met ronde vormen. We leggen een zwart klinkerpad in mooi contrast met de rood gevlamde terrastegel.

In augustus hopen we hier terug te komen om ook de achtertuin aan te leggen… Een voorproefje van hoe de achtertuin er ongeveer uit moet gaan zien ziet u bij de foto’s hieronder. In plaats van de lichte klinkers in het ontwerp, zullen we echter ook weer gebruik maken van zwarte klinkers….

29 mei 2020

Een tuin met een Caribische uitstraling in Hellevoetsluis. De planten gaan er vandaag eindelijk in… Een heerlijk rustiek plekje met veranda en blokhut. Vlinder en bijen vriendelijke beplanting. Onder de palmbomen een ‘Tijm-tapijt’ in wording, in plaats van een regulier gazon. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet als de planten volwassen zijn…

Van de voortuin hebben we ook een speelse entree naar de voordeur gemaakt, met een afgescheiden kliko-laantje en een klinkerpaadje voor de ramenwasser…

Referentie

Het gehele traject van kennismaking, offerte tot en met uitvoering en facturering is zeer prettig verlopen. Corjan heeft een duidelijke, eigen visie en durft daarmee te spelen. Wij hebben het hele proces als erg prettig ervaren. Er was ruimte voor overleg en kleine aanpassingen in het ontwerp. Het resultaat mag er zijn! Wij ontvangen heel veel positieve reacties.

7 mei 2020

In Kattendijke hebben we vandaag de klus geklaard. De tuin is in een nieuw fris jasje gestoken.

Referentie

Ik kan Visser Natuurtuinen iedereen aanbevelen. Alles is volgens afspraak naar wens afgehandeld.

8 apr 2020

Vandaag hebben we de laatste hand gelegd aan de vlonder in Numansdorp. Het is een mooie karakteristieke eikenhouten vlonder geworden. Tijdens het weghalen van de oude vlonder ontdekten we dat ook de damwand aan vernieuwing toe was. Die hebben we toen maar als eerste meteen grondig vernieuwd.

Referentie

Goede vakman. Komt zijn afspraken na en denkt heel goed mee met z’n klant.

9 mrt 2020

Een blotevoetenpad is in de maak op camping ‘tWeergors. Vandaag, 9 maart, hebben wij twee wilgentenen poortjes gemaakt over het blotevoetenpad.

4 mrt 2020

Vanaf vandaag zijn de insecten welkom in hun nieuwe verblijf op camping ‘t Weergors.

18 feb 2020

Sinds dinsdag 18 februari staat er in Hellevoetsluis een mooie afscheiding van gepotdekselde Douglas schaaldelen.

6 feb 2020

Donderdag 6 februari hebben we een vlonder opgeleverd in Rotterdam van het duurzame houtsoort Robinia op palen van Kastanje en liggers van Lariks.

 

15 jan 2020

Een voortuin met een bankje om zomers en in het voorjaar lekker in de tuin te kunnen zitten tussen de appel- en pruimenbloesem. Een beetje afgeschermd met een paar robinia palen en in voorjaar, zomer en herfst een rijkbloeiende border.

Referentie

In eerste instantie wilde ik enkel wat kleine aanpassingen aan de voortuin. Echter de visie van Corjan sprak ons dusdanig aan dat we toch de hele voortuin hebben laten doen. Het resultaat mag er zijn!

Corjan heeft er echt kijk op en werkt hard om zijn, en onze, visie te realiseren. Hij is duidelijk in zijn afspraken en werkt gestructureerd zonder verassingen. We hebben een prachtige tuin van hem gekregen en mochten al veel complimenten over de vormgeving ontvangen. Wij zijn erg tevreden!

2 dec 2019

Op maandag 2 december 2019 hebben we een natuurlijk perkje gecreëerd bij de entree van Camping ‘t Weergors. De 2 bankjes worden later geplaatst tussen de palen…

 

18 nov 2019

Een sprankelende tuin in Hellevoetsluis, met een afwisselende beplanting en een flink formaat Judasboom naast een vorstelijke overkapping. De overkapping is geplaatst door Wander Montage, waar ik graag mee samenwerk als hovenier. Met de mediterraanse rotsblokken heeft deze tuin een unieke uitstraling.

In de voortuin hebben we gekozen voor een wat meer symmetrische indeling, met een natuurlijke uitstraling, door het gebruik van Robinia palen. De kliko’s hebben we omheind met kant-en-klaar Euonymus hagen.

Referentie
Wij vinden het fijn dat de tuin heel organisch tot stand is gekomen. Corjan overlegt alles prima. Samen met Corjan konden we sparren over onze ideeën en kwam onze prachtige tuin tot stand. Corjan is een hele fijne hovenier! Wij zijn blij met het eindresultaat!

19 jul 2019

We zijn bezig met de afronding van een schaduwrijk tuintje in Rotterdam. We gebruiken oude en nieuwe materialen. Vanwege veel schaduw, gebruiken we ook veel schaduwminnende planten. In de zonnige gedeelten van de tuin staan wat planten die wel van zon houden. Met gebroken tegels hebben we een moestuin vorm gegeven. De tuin is bereikbaar vanaf het balkon van de woonverdieping via een nieuw geplaatste trap. De tuin is aangelegd op basis van een origineel aangeleverd ontwerp. Een waterschaal met pomp leggen we nog aan volgende week…

Referentie
Wij genieten erg van onze door Corjan aangelegde tuin, het is prachtig geworden! Vóór en tijdens de werkzaamheden prettig en duidelijk contact met goede ideeën van zijn kant over de uitvoering van ons tuinontwerp. Snelle, duidelijke, gespecificeerde offerte zonder verrassingen achteraf. Heeft wel een relaxte tijdsindeling, gelukkig was er van onze kant geen deadline.

21 jun 2019

Vandaag hebben we de aanleg afgerond van een speelse tuin in Rockanje met afwisselende ronde vormen en een gevarieerde beplanting. Ook heerlijk veel eetbare planten in de tuin. Appelbomen, perenbomen, frambozen, doornloze bramen, moerbeiboom, amandelboom, rabarber. Verder veel nectar gevende planten en uiteraard veel mooie bloeiers…

Referentie

Hoi Corjan, Vandaag heb ik heerlijk in mijn tuin zitten ontbijten op mijn zonnige terras! Ondertussen rondkijkend naar alle planten die voorzichtig gevonden worden door de vlinders en bijen! 

Ik ben blij dat ik mijn tuin door jou aan heb laten leggen. Mijn oorspronkelijke plan was vrij saai, jij dacht met me mee, waardoor je mij weer inspireerde, maar mij toch ook gewoon nog steeds de ruimte gaf om mijn eigen tuin te ontwerpen. Dat vond ik erg fijn! 

Ook tijdens de aanleg was er ruimte voor overleg en luisterde je naar mijn idee bij mijn tuin, waardoor ik nu in mijn absolute droomtuin kan ontbijten en relaxen! Ik kijk uit naar het moment dat deze tuin echt volledig in bloei staat! Bedankt!

27 mei 2019

Vandaag hebben we de aanleg van een natuurweide afgerond in Sint Philipsland. Een omheining van 130 meter gaashekwerk, alternatieve Zeeuwse hagen met hier en daar een wilg en kersenboom, een kastanjehouten honden-vrijloop-weitje en een kronkelend graspad met daarlangs ingezaaid een mengsel van wilde bloemen.

Referentie
Hi Corjan, ik zou je nog een foto sturen. De wilde bloemen tuin is prachtig! Denk dat het volgend jaar nog beter is, maar nu in het najaar staat het er zo bij. Ik ben er erg blij mee. Nu de kersenbomen nog bij laten komen en de heg moet gaan groeien. Volgend jaar hopelijk een nog mooiere foto. Dank je wel. 

26 apr 2019

Vandaag een mooi tuinproject afgerond in Den Haag. Ronde vormen, veel groen. Een karakteristieke Zwarte Moerbeiboom in het hart van de tuin. Een vogelvriendelijke Lijsterbes, een perenboom en een Drents krentenboompje. Een Vlinderstruik en diverse bijenvriendelijke vaste planten. Nu wachten op het warme zomerweer en de uitbundige groei en bloei….

Hieronder ziet u de eerste foto’s direct na aanleg en de foto’s na een aantal weken…

Referentie
Corjan is een fijne tuinman die je serieus neemt, goed meedenkt in het ontwerp en ook mogelijkheden zoekt om de kosten te drukken. De tuin is precies zoals afgesproken en naar volle tevredenheid opgeleverd. We hebben nu een heerlijke groene natuurtuin waar we de hele zomer van gaan genieten.

21 jun 2019

Op woensdag 17 april 2019 hebben we een mooi project afgerond in Hillegersberg. Een mooie natuurlijke open tuin, met veel ruimte om te spelen voor de kinderen. Mooie hergebruikte natuursteen tegels. Een mooi ruim gazon en een grote inground trampoline. Een nieuw klinkerpad naar de achteringang van de garage.

 

Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Melissant.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.

info@vissernatuurtuinen.nl
0187 724 940 / 06 3600 9322
BTW NL001962660B27
KvK 73429147
NL89 KNAB 0258 2998 94

© Visser Natuurtuinen

Voor de natuurliefhebber - Een tuin waar u blij van wordt!

Visser Natuurtuinen