Visser Natuurtuinen

Menu

Tuinaanleg met beperkte middelen

Tuinrenovatie

Bij het renoveren van een tuin kunt u het zo bijzonder en extravagant maken als u zou willen. Toch kan een tuin ook met 'beperkte middelen' gerenoveerd worden.

Om een idee te krijgen hoe een tuin veranderd kan worden met beperkte middelen, heb ik hier foto's van een renovatie van een voortuin en een achtertuin. Bij deze voor- en achtertuin is er voor gekozen om de grindtegels opnieuw te gebruiken, maar dan andersom en in een ander verband. Er is qua oppervlakte dubbel zo veel groen teruggekomen met een variatie aan bloeiende en vruchtgevende beplanting.

Er is 6 kuub puin afgevoerd, 5 kuub zand aangebracht en daarnaast zijn er veel nieuwe planten en bomen aangeschaft.

Uniek bij deze tuin is de verhouding van de arbeidskosten ten opzichte van de materiaalkosten. De arbeid in deze tuin zit voornamelijk in het straatwerk, omdat we dit in het geheel opnieuw gelegd hebben en rondom moesten inzagen.

De omvang en kosten van de voorbeeldtuinen kunt u hieronder zien.


achtertuin = 82,5 m2

zijpad = 10,8 m2

voortuin = 31,2 m2

Oppervlakte tuin 124,5 m2


Arbeidskosten 145 uren = 6.742,50

Materiaal, machine, afvoer = 1.170,-

Kosten tuin € 7.912,50


Bij deze tuin was het aandeel van de arbeid maar liefst 85% van de totale aanlegkosten. Wanneer uw straatwerk in orde is, maar u wilt wel een groenere tuin, dan zijn er ook minder arbeidsintensieve manieren mogelijk om uw tuin te vergroenen.

Graag kom ik bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om met u de wensen voor uw tuin te bespreken en een offerte te maken.

Blader door naar:

Renovatie voortuin

Vergroenen

Deze voortuin laat zien wat we bedoelen met het vergroenen van een tuin, met de natuur dichtbij huis halen.

Van een dichtbetegelde voortuin hebben we een 'bijen-paradijs' gemaakt. Er ligt een mooi glooiend gazon met daaromheen in bijna elk seizoen een bloeiende plant. Daarnaast ligt een mooi breed pad naar de voordeur met een ontspannend strookje groen en in het najaar een appeltje voor de dorst.

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Hellevoetsluis.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.