Visser Natuurtuinen

menu

Tuinaanleg met beperkte middelen

Tuinrenovatie

Bij het renoveren van een tuin kunt u het zo bijzonder en extravagant maken als u zou willen. Toch kan een tuin ook met 'beperkte middelen' gerenoveerd worden.

Om een idee te krijgen hoe een tuin veranderd kan worden met beperkte middelen, heb ik hier foto's van een renovatie van een voortuin en een achtertuin. Bij deze voor- en achtertuin is er voor gekozen om de grindtegels opnieuw te gebruiken, maar dan andersom en in een ander verband. Er is qua oppervlakte dubbel zo veel groen teruggekomen met een variatie aan bloeiende en vruchtgevende beplanting.

Er is 6 kuub puin afgevoerd, 5 kuub zand aangebracht en daarnaast zijn er veel nieuwe planten en bomen aangeschaft.

Uniek bij deze tuin is de verhouding van de arbeidskosten ten opzichte van de materiaalkosten. De arbeid in deze tuin zit voornamelijk in het straatwerk, omdat we dit in het geheel opnieuw gelegd hebben en rondom moesten inzagen.

De omvang en kosten van de voorbeeldtuinen kunt u hieronder zien.


  achtertuin = 82,5 m2

  zijpad = 10,8 m2

  voortuin = 31,2 m2

  Totaal oppervlakte tuin 124,5 m2


  Arbeidskosten 145 uren = 6.742,50

  Materiaal, machine, afvoer = 1.170,-

  Totale kosten tuin € 7.912,50


Bij deze tuin was het aandeel van de arbeid maar liefst 85% van de totale aanlegkosten. De kosten per vierkante meter kwamen bij deze tuin te liggen rond de €63,50 (dit verschilt per tuin).

Wanneer uw straatwerk in orde is, maar u wilt wel een groenere tuin, dan zijn er ook minder arbeidsintensieve manieren mogelijk om uw tuin te vergroenen.

Graag kom ik bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om met u de wensen voor uw tuin te bespreken en een offerte te maken. Graag ontvangen wij uw vraag of verzoek via ons contactformulier.


Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam.

Blader door naar de renovatie van een voortuin.

Wilde Weelde

Wij zijn lid van de vakgroep Wilde Weelde en helpen graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van duurzame materialen en middelen. Informatie over een natuurlijke tuin én werkwijze vindt u ook op de website van Wilde Weelde.