Visser Natuurtuinen

Menu

Visie op tuinen

Wat is een natuurtuin?

Als hovenier houden wij van tuinen én van natuur. Daarom ligt de focus van onze visie op het begrip 'natuurtuin'. Hieronder kunt u lezen wat wij verstaan onder het begrip 'natuurtuin' en wat onze visie is met betrekking tot tuin en natuur.

Een natuurtuin...

1. is groen, groeit, bloeit en geeft vrucht.

2. leeft; flora en fauna zijn uitbundig aanwezig.

3. is overwegend natuurlijk. De tuin wordt bij voorkeur ingericht als permacultuur. Er is afwisseling in de beplanting en er is nagedacht over de indeling.

4. geeft rust, maar wordt nooit saai.

5. is speels, afwisselend, verrassend, eigen en eigengereid.

6. trekt gasten als vogels, vlinders en bijen.

7. wordt niet belaagd door giftige chemische stoffen.

8. mag zelf ook meedoen in het bedekken en voeden van de bodem.

9. wordt bepaald door de groene, bloeiende en vruchtgevende beplanting. Het gebruik van dode materialen als steen, hout en kunststof speelt slechts een beperkte rol. Daarom kan een echte tuin al met beperkte middelen gerealiseerd worden.

10. Een natuurtuin is waar het leven de ruimte krijgt om te leven, binnen de kaders die het wordt gegeven.

Blader verder naar:

Kennismaken

Corjan Visser
Corjan Visser

De hovenier

Wie, wat en waarom Visser Natuurtuinen?

Na jaren binnen gewerkt te hebben, kwam ik tot de ontdekking dat er een paar elementaire verlangens van mij niet tot hun recht kwamen.

Naast cognitief ben ik graag praktisch bezig, naast cijfermatig ook graag technisch, naast efficiënt graag ook creatief, naast binnen graag ook buiten. Ik ben vanuit mijn HEAO-achtergrond gaan omscholen tot hovenier.

Na zeven jaar hovenieren ben ik tot de stap overgegaan om voor mijzelf te beginnen. Mijn passie als hovenier is om tuin en natuur dichter bij elkaar te brengen. Heel veel tuinen missen de natuurlijke uitstraling, ambiance en sfeer.

Veel mensen willen een onderhoudsvrije of onderhoudsvriendelijke tuin. Vaak wordt dan de tuin zoveel mogelijk dicht gelegd met tegels of kunstgras. Wat is het resultaat? Strakke rechthoekige tuinen, verhoogde of losse plantenbakken, veel tegels, monogame plantvakken en een voorspelbare tuin. Toch heeft juist een natuurlijke tuin veel minder onderhoud nodig.

Daarnaast heeft een natuurlijke tuin veel meer biodiversiteit en (bodem)leven. Een natuurlijke tuin voelt veel natuurlijker aan. Door uw persoonlijke stijl en smaak te verweven in het ontwerp van een natuurlijke tuin creëert u een natuurlijke ambiance die niemand nabootst.

Graag geef ik u advies over het dichtbij huis brengen van de natuur. Met een eigen buitenruimte heeft u namelijk veel mogelijkheden om een natuurlijke omgeving te creëren. Ik wil graag helpen om een natuurlijke omgeving te creëren die past bij uw smaak en stijl.

Daarnaast wil ik ook mensen helpen die wel meer met hun tuin willen, maar niet het budget hebben voor een complete renovatie. Met redelijk eenvoudige ingrepen kunt u van uw tuin een ware natuurbeleving maken. Om een idee daarvan te krijgen, kunt u hier online een voorbeeldtuin bekijken. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden om uw tuin te renoveren.

Blader verder naar:

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Hellevoetsluis.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.