Visser Natuurtuinen

Menu

Het ontwerp van uw tuin

Ideeën

U heeft een tuin en wilt deze veranderen. Wat heeft u nodig? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Misschien heeft u als tuin- en natuurliefhebber zelf al hele mooie ideeën.

Wij kunnen u helpen. Samen met u vullen wij uw ideeën concreet in en zetten wij uw ideeën om in een tuin.

Wij kunnen een tuinontwerp voor u maken met een begeleidende materiaallijst en offerte. Of we maken een eenvoudige schets met een richtprijs. Hoe het ontwerptraject verloopt leest u hieronder.

Ontwerptraject

Wilt u een gesprek, maar heeft u zelf ook al veel ideeën en wensen? Dan is het handig om zelf al e.e.a. op papier te zetten, inclusief de maten van uw tuin en wellicht kunt u zelfs al een plattegrondschets maken. Als u deze gegevens voor het gesprek al naar ons mailt, dan kunnen wij onze gedachten vormen rond uw wensen en alvast met u meedenken. Als u zelf nog geen maten heeft van uw tuin, dan meten we uw tuin bij het eerste gesprek meteen in.

Oriëntatie en inventarisatie

Het eerste vrijblijvende gesprek is direct een oriëntatie op wat u wilt met uw tuin. Waar zit u graag in uw tuin? Waar wilt u het groen hebben, waar wilt u het graag omheind hebben, waar wilt u het speelgazon? Waar wilt u zitten, in de zon, of juist in de schaduw? Allemaal vragen die langs kunnen komen.Van welke planten houdt u? Wat vindt u mooi?

Op basis van de inventarisatie maken we een globale indeling, een schets. We tekenen uit losse pols, wat suggesties, wat vormen. Tijdens het gesprek vormen we een beeld van wat u mooi vindt. We bespreken wat voor hout, steen en beplanting u aanspreekt. We proberen ook te achterhalen wat u belangrijk of mooi vindt qua planten aan kleur, geur en vrucht. 

We bespreken welk budget u in gedachten heeft voor de aanleg van uw tuin. Welke elementen zijn absoluut gewenst? Op welke zaken zou u eventueel bezuinigen, mocht het geheel niet binnen uw budget passen? Misschien kunt u zelfs een speling aangeven binnen uw budget.

Na dit eerste gesprek hebben wij een goed beeld van uw wensen en het budget. We gaan aan de slag om het schetsontwerp verder uit te werken. Als u er voor kiest om de tuin door ons te laten aanleggen, dan is het (schets)ontwerp daarvan inbegrepen bij de aanleg. Soms krijgt u ook nog een 3D ontwerp per mail, om een beter beeld te kunnen vormen, van wat we besproken en geschetst hebben. Het eigendom en gebruiksrecht van het ontwerp blijft bij ons tot na de aanleg van uw tuin.

Mocht u het ontwerp graag kopen, omdat u zelf de tuin aanlegt, of liever door een andere partij laat aanleggen. Dan is dat mogelijk. U krijgt dan van ons te horen, wat het ontwerp kost. De kosten voor het ontwerp zijn afhankelijk van de arbeidstijd en het voorwerk wat er nodig is geweest om tot het ontwerp te komen. Als we het over particuliere tuinen hebben, dan lopen de kosten voor een 3D ontwerp uiteen van 300 euro (voor een kleine tuin) tot 2000 euro (voor een riante tuin).

Als u van tevoren aangeeft dat het enkel om een ontwerp gaat, dan krijgt u van ons een prijsindicatie van wat het ontwerp ongeveer gaat kosten. U betaalt dan 50% vooraf, voordat wij aan een 3D ontwerp beginnen. Bij het ontwerp ontvangt u dan tevens een materiaallijst, een beplantingsplan en een plan van aanpak met kostenraming.

Als u de tuin toch door ons laat aanleggen, dan vervallen de overige 50% van de ontwerpkosten.

Het proces van ontwerp en bijsturing

Als u heeft gekozen voor enkel een uitgebreid ontwerp. Dan gaan wij aan de slag, na het ontvangst van uw aanbetaling, met het ontwerpen van uw tuin in 3D-aanzichten. Dit eerste 3D-aanzicht werken wij nog niet compleet uit, omdat we tussentijds zullen checken of we een beetje op dezelfde golflengte zitten. U ontvangt 3D-aanzichten per mail, waarop u ons uw feedback terug mailt. Op basis van uw feedback sturen we bij en passen we onderdelen aan in het 3D-ontwerp.

Als het 3D-ontwerp af is, sturen we nogmaals wat 3D-aanzichten per mail. Als deze akkoord zijn, gaan we aan de slag om het compleet te maken met het beplantingsplan, de materiaallijst en het plan van aanpak met kostenraming voor de aanleg van uw tuin.

De kostenraming van de tuin is tevens de offerte, als u toch besluit de tuin door ons te laten aanleggen.

Ontwerp presentatie

Nadat alles klaar is kom ik op bezoek om het ontwerp te presenteren en te overhandigen. U ontvangt daarbij de eindfactuur voor de resterende 50% van het ontwerp. En ligt een goede basis klaar voor de aanleg van uw tuin. Ook voor de aanleg van uw tuin zijn wij u graag van dienst. Mocht u de resterende 50% dan al betaald hebben, dan ontvangt deze als korting op de door ons geleverde offerte/kostenraming.

Zelf een ontwerp maken

Natuurlijk kunt u ook zelf uw tuin ontwerpen en uw ideeën vormgeven. Er zijn veel handige hulpmiddelen te vinden die u daarbij kunt gebruiken. Wij geven hier een aantal tips:

GarDsign / SketchUp / SmartDraw

Blader verder naar:

Aanleg van tuinen

Renovatie

U wilt uw tuin veranderen of geheel nieuw aanleggen. Graag staan wij met raad en daad naast u. Zelfs gezamenlijk aanleggen met ons is mogelijk. Dit bespaart u arbeidskosten en is tevens een manier om meteen uw tuin eigen te maken. 

U kunt met ons al uw ideeën bespreken. Vervolgens kunnen wij u advies geven over het natuurrijk en recreatief maken van uw tuin. Ook kunt u het ontwerp aan ons uit handen geven en in een gesprek delen hoe u het ongeveer zou willen hebben. 

Het is ook mogelijk alleen ons advies te vragen. Graag delen wij onze ideeën over een natuurtuin. Een tuin kan de natuur dichtbij brengen. 

U kunt het volgende van ons verwachten bij het ontwerp en/of de aanleg van uw tuin:

- Wij leggen tuinen aan met minstens 35% natuurgroen oppervlakte. Een tuin betekent leven en ontspannen.

- Wij houden van echt gras. Voor een mooi gazon bent u bij ons aan het juiste adres.

- Wanneer noodzakelijk, of wenselijk om ander leven tot recht te laten komen, kunnen wij uw boom verwijderen.

- Wij leggen tuinen aan met heterogene plantvakken en afwisselende vormen en hoogten. Een strakke tuin met enkel homogene plantvakken heeft minder onze voorkeur.

- Bij beplanting letten wij zowel op sierwaarde als natuurwaarde van een plant. 

Ook als u een beperkt budget heeft, kunt u uw tuin laten renoveren. Wij hebben een voorbeeld van een renovatie van een voortuin en een achtertuin met beperkt budget hier op de site staan.

- Bij een beperkt budget denken wij met u mee over het creatief gebruik maken van de aanwezige tuinmaterialen, zodat de afvoerkosten en de aanschaf van nieuw materiaal beperkt kunnen worden. Ook met hergebruik van bestaande materialen valt er vaak minstens een net zo mooie tuin te realiseren. Er zijn veel manieren om een karakteristieke tuin te ontwerpen met hergebruikte materialen. 

- Het in tact houden van bestaande grote bomen en grote planten in een nieuw tuinplan, levert een voordeliger kostenplaatje, een beter bodemgestel en een mooiere tuin op, dan wanneer alles gesloopt en met grote machines verwijderd wordt.

- Het aanleggen van een tuin is behoorlijk arbeidsintensief en veel dingen kunt u waarschijnlijk ook zelf. Als u meehelpt bij het aanleggen kunt u op de arbeidskosten besparen. Gewoon praktische hulp kan al veel tijd aan arbeid schelen. Een mooie bijkomstigheid is dat u kan zeggen dat u de tuin zelf heeft aangelegd met hulp van ons.

U kunt ook een deel van de tuinklussen door ons uit laten voeren. Blader door naar:

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Hellevoetsluis.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.