Visser Natuurtuinen

menu

Het ontwerp van uw tuin

Ideeën

U heeft een tuin en wilt deze veranderen. Wat heeft u nodig? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Misschien heeft u als tuin- en natuurliefhebber zelf al hele mooie ideeën.

Wij kunnen u helpen. Samen met u vullen wij uw ideeën concreet in en zetten wij uw ideeën om in een tuin.

Wij kunnen een tuinontwerp voor u maken met een begeleidende materiaallijst en offerte. Of we maken een eenvoudige schets met een richtprijs. Hoe het ontwerptraject verloopt leest u hieronder.

Ontwerptraject

Wilt u een gesprek, maar heeft u zelf ook al veel ideeën en wensen? Dan is het handig om zelf al e.e.a. op papier te zetten, inclusief de maten van uw tuin en wellicht kunt u zelfs al een plattegrondschets maken. Als u deze gegevens voor het gesprek al naar ons mailt, dan kunnen wij onze gedachten vormen rond uw wensen en alvast met u meedenken. Als u zelf nog geen maten heeft van uw tuin, dan meten we uw tuin bij het eerste gesprek meteen in.

Oriëntatie en inventarisatie:

Het eerste vrijblijvende gesprek is direct een oriëntatie op wat u wilt met uw tuin. Waar zit u graag in uw tuin? Waar wilt u het groen hebben, waar wilt u het graag omheind hebben, waar wilt u het speelgazon, waar wilt u de bbq? Allemaal vragen die langs kunnen komen.

Op basis van de inventarisatie maken we een globale indeling, een vlekkenplan. Met grove cirkels en lijnen schetsen we de indeling van uw tuin, zodat we een goed beeld vormen van wat u waar wilt hebben.

Tijdens het gesprek vormen we ook een beeld van wat u mooi vindt. We bespreken en nemen beeldmateriaal mee van tuinen en tuinstijlen. We bespreken wat voor hout, steen en beplanting u aanspreekt. Ook wat u belangrijk of mooi vindt van planten aan kleur, geur en vrucht proberen we te bepalen. 

We bespreken welk budget u in gedachten heeft voor de aanleg van uw tuin. Welke elementen zijn absoluut gewenst? Op welke zaken zou u eventueel bezuinigen, mocht het geheel niet binnen uw budget passen? Misschien kunt u zelfs een speling aangeven binnen uw budget.

Na dit eerste gesprek hebben wij een goed beeld van uw wensen en het budget. Vervolgens ontvangt u per mail van ons een offerte voor het maken van uw tuinontwerp. Als deze offerte akkoord is, en we 20% aanbetaling ontvangen hebben, dan starten we de ontwerpfase.

Als u de tuin door ons laat aanleggen, dan ontvangt u 40% van de kosten van het tuinontwerp als korting terug.

Grove schets en bijsturing:

U krijgt een grove schetsontwerp toegestuurd op A4 (per mail), daarin word duidelijk wat de belijning gaat worden en hoe de verharding en het groen zich tot elkaar verhouden.

Op basis van deze schets kunt u uw opmerkingen plaatsen en bijsturen om tot een gedegen eindontwerp te komen. Wanneer het schetsontwerp globaal goedgekeurd is en helder is wat er in het eindontwerp anders moet, dan tekenen wij het definitieve ontwerp.

Wij werken het liefst uw tuin via handwerk uit in een tweedimensionaal ontwerp. Dat houdt de ontwerpkosten beperkt. Als keuze kunnen wij  een zijaanzicht of technische bijlage bijvoegen.

Presentatie van het ontwerp:

Nadat alles klaar is kom ik op bezoek om het ontwerp of de ontwerpen te presenteren met een bijpassende materialen lijst. Hierna volgt de volledige betaling via Ideal.

En ligt een goede basis klaar voor de aanleg van uw tuin. Ook voor de aanleg van uw tuin zijn wij u graag van dienst.

Bel ons of neem contact met ons op via dit formulier.

Zelf een ontwerp maken

Natuurlijk kunt u ook zelf uw tuin ontwerpen en uw ideeën vormgeven. Er zijn veel handige hulpmiddelen te vinden die u daarbij kunt gebruiken. Wij geven hier een aantal tips:

GarDsign / SketchUp / SmartDraw


Blader verder naar:

Wat kost een tuin en onderhoud?

Offerte calculatie

Een tuin hoeft niet duur te zijn.  Natuurlijk mag u veel geld spenderen aan uw tuin, maar noodzakelijk is het zeker niet.

Juist het aanleggen van een duurzame groene tuin, bespaart geld en milieu. Wij kunnen u adviseren hoe u van uw bestaande tuin een groene natuurtuin maakt en daarop zoveel mogelijk bespaart.

Wij hanteren voor aanlegwerkzaamheden een tarief van €40 per manuur exclusief BTW. Voor tuinonderhoud hanteren wij een tarief van €35 per manuur exclusief BTW. Naast de kosten voor arbeid, rekenen wij kosten voor aanvoer en afvoer van materialen en het gebruik van machines. 

Wilt u een berekening of goede inschatting van de kosten voor het aanleggen of onderhouden van uw tuin? Neem dan contact met ons op. Met voldoende informatie kunnen wij voor u uitrekenen wat de aanleg van uw tuin of een onderhoudscontract voor uw tuin ongeveer zal kosten. Wij bedienen zowel particulieren als bedrijven en instellingen.

Voordat wij een offerte uitbrengen, berekenen wij nauwkeurig wat er aan materialen nodig is en hoeveel inzet er nodig is aan machine en mankracht. Omdat wij van eerlijke prijzen houden, vinden wij het niet erg als u ons op de hoogte brengt van een ander aanbod. Onze prijzen kunnen we niet echt aanpassen, maar als een andere partij een veel positievere inschatting heeft van machines en mankracht, dan vinden wij het fijn dat van u te vernemen. Dan kunnen wij namelijk aansturen op een efficiënte bedrijfsvoering. 

Voor het aanvragen van een offerte kunt u terecht op onze contactpagina.

Of blader verder naar:

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam.

Wij zijn lid van de vakgroep Wilde Weelde en helpen graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van duurzame materialen en middelen. Informatie over een natuurlijke tuin én werkwijze vindt u ook op de website van Wilde Weelde.