Visser Natuurtuinen

menu

Visie op tuinen

Wat is een natuurtuin?

Als hovenier houden wij van tuinen én van natuur. Daarom ligt de focus van onze visie op het begrip 'natuurtuin'. Hieronder kunt u lezen wat wij verstaan onder het begrip 'natuurtuin' en wat onze visie is met betrekking tot tuin en natuur.

Een natuurtuin...

1. is groen, groeit, bloeit en geeft vrucht.

2. leeft; flora en fauna zijn uitbundig aanwezig.

3. is overwegend natuurlijk. De tuin wordt bij voorkeur ingericht als permacultuur. Er is afwisseling in de beplanting en er is nagedacht over de indeling.

4. geeft rust, maar wordt nooit saai.

5. is speels, afwisselend, verrassend, eigen en eigengereid.

6. trekt gasten als vogels, vlinders en bijen.

7. wordt niet belaagd door giftige chemische stoffen.

8. mag zelf ook meedoen in het bedekken en voeden van de bodem.

9. wordt bepaald door de groene, bloeiende en vruchtgevende beplanting. Het gebruik van dode materialen als steen, hout en kunststof speelt slechts een beperkte rol. Daarom kan een echte tuin al met beperkte middelen gerealiseerd worden.

10. Een natuurtuin is waar het leven de ruimte krijgt om te leven, binnen de kaders die het wordt gegeven.

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam.

Blader verder en maak nader kennis met de hovenier. 

Wilde Weelde

Wij zijn lid van de vakgroep Wilde Weelde en helpen graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van duurzame materialen en middelen. Informatie over een natuurlijke tuin én werkwijze vindt u ook op de website van Wilde Weelde.