Visser Natuurtuinen

Menu

Kennismaken

Corjan Visser
Corjan Visser

De hovenier

Wie, wat en waarom Visser Natuurtuinen?

Na jaren binnen gewerkt te hebben, kwam ik tot de ontdekking dat er een paar elementaire verlangens van mij niet tot hun recht kwamen.

Naast cognitief ben ik graag praktisch bezig, naast cijfermatig ook graag technisch, naast efficiënt graag ook creatief, naast binnen graag ook buiten. Ik ben vanuit mijn HEAO-achtergrond gaan omscholen tot hovenier.

Na zeven jaar hovenieren ben ik tot de stap overgegaan om voor mijzelf te beginnen. Mijn passie als hovenier is om tuin en natuur dichter bij elkaar te brengen. Heel veel tuinen missen de natuurlijke uitstraling, ambiance en sfeer.

Veel mensen willen een onderhoudsvrije of onderhoudsvriendelijke tuin. Vaak wordt dan de tuin zoveel mogelijk dicht gelegd met tegels of kunstgras. Wat is het resultaat? Strakke rechthoekige tuinen, verhoogde of losse plantenbakken, veel tegels, monogame plantvakken en een voorspelbare tuin. Toch heeft juist een natuurlijke tuin veel minder onderhoud nodig.

Daarnaast heeft een natuurlijke tuin veel meer biodiversiteit en (bodem)leven. Een natuurlijke tuin voelt veel natuurlijker aan. Door uw persoonlijke stijl en smaak te verweven in het ontwerp van een natuurlijke tuin creëert u een natuurlijke ambiance die niemand nabootst.

Graag geef ik u advies over het dichtbij huis brengen van de natuur. Met een eigen buitenruimte heeft u namelijk veel mogelijkheden om een natuurlijke omgeving te creëren. Ik wil graag helpen om een natuurlijke omgeving te creëren die past bij uw smaak en stijl.

Daarnaast wil ik ook mensen helpen die wel meer met hun tuin willen, maar niet het budget hebben voor een complete renovatie. Met redelijk eenvoudige ingrepen kunt u van uw tuin een ware natuurbeleving maken. Om een idee daarvan te krijgen, kunt u hier online een voorbeeldtuin bekijken. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden om uw tuin te renoveren.

Blader verder naar:

Inspiratie voor uw nieuwe tuin

Moodboard

Om u een idee te geven wat we eigenlijk bedoelen met een natuurtuin en welke variaties daarin bestaan hebben we een Pinterest pagina aangemaakt.

De variaties en mogelijkheden zijn onbeperkt. Ook de manier waarop de natuur ingebed wordt, verschilt per tuin. 

Bij de ene natuurtuin is de stijl bijvoorbeeld strak en gekaderd, terwijl bij een andere natuurtuin de stijl juist rond en afwisselend is, waarbij de lijnen meer in elkaar overlopen.

We kunnen nooit alle mogelijkheden weergeven met een paar foto's, maar wellicht kunt u wat inspiratie opdoen voor uw tuin.

Maak uw eigen moodboard of doe inspiratie op voor uw nieuwe tuin. Bent u al geïnspireerd, blader dan verder naar:

Hovenier Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Hellevoetsluis.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.